6 Şubat Kahramanmaraş Depremi, UNUTMADIK

6 Şubat Kahramanmaraş Depremi, UNUTMADIK

TARİH: 06 Şubat 2024

6 Şubat 2023, saat 04.17… Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin başlangıcı… O an bir iz gibi hafızalara kazındı. Kısa süre içinde, hayatlar altüst oldu ve bir toplum, acının, kederin ve dayanışmanın ne kadar derin olabileceğine bir kez daha şahit oldu.

Bugün, yüreğimizi sızlatan bu afetin yıldönümündeyiz. Depremin bir sene sonrasında; yarattığı etkinin, maddi ve manevi yıkımların, yaşananların ve kayıplarımızın bilimden uzaklaştıkça ortaya çıktığının tekrar altını çiziyoruz.

Bu acı, afetlere karşı hazırlıklı olmanın ve akılcı yöntemlerle hareket etmenin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Geçmişte yaşanan acılarla yüzleşirken, geleceği mantığa dayalı bir perspektiften inşa etme çağrısı yapıyoruz. Uzmanlar tarafından önerilen, geliştirilen çözümler ve sağlam planlamalar, afetlerle mücadelede etkin bir yol haritası çizmemize yardımcı olacaktır. Toplum olarak, bilimi rehber edinmek ve doğru bir şekilde uygulamak adına kararlılıkla çaba göstermemiz gerektiğini yineliyoruz.

Yaşananların ardından sonraki nesillere daha güvenli bir dünya bırakma sorumluluğumuzu hatırlatırken, gelecekte böyle acıları yaşamamayı temenni ediyoruz. Yıkımın izlerini hala taşıyan şehirlerimizde hayatını kaybedenleri anarken, ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.