’Yeni Başlayanlar için Meslek Pratikleri’-7

’Yeni Başlayanlar için Meslek Pratikleri’-7

TARİH: 01 Aralık 2023

'Yeni Başlayanlar için Meslek Pratikleri'-7

Mimari Evrim: El Çiziminden Yapay Zekaya

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi tarafından, mesleğe yeni başlayan ve genç mimar meslektaşlarımız için düzenlenen ‘Yeni Başlayanlar İçin Meslek Pratikleri’ eğitim serisi kapsamında "Mimari Evrim: El Çiziminden Yapay Zekaya" konu başlıklı atölye; 03 Aralık 2023 Pazar günü 16.30 - 19.30 saatlerinde İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşecektir.

"Mimari Evrim: El Çiziminden Yapay Zekaya"

Mimarlar ve tasarımcılar akıllarından geçenleri görselleştirmek için her zaman en yeni araçları ve teknolojileri kullanıyorlar. Bu araçlar, çok temel düzeydeki eskizlerden, tüm binayı tüm detaylarıyla aynı anda sergileyebilecek gelişmiş el çizimlerine kadar uzanıyordu.

Ancak 20. yüzyılın ortalarında mimaride bilgisayar destekli tasarımın ortaya çıkmasıyla bu durum değişmeye başladı. Bu, 80'li ve 90'lı yıllarda mimariyi büyük ölçüde etkileyerek onu bir paradigma değişimine sürükledi. Artık yapay zeka ve gelişmiş hesaplamalı tasarım araçlarının mimariyle entegrasyonuyla mimarlar için başka bir sayfa açılıyor. Bu derste, el çizimlerinden bilgisayar destekli tasarıma ve yapay zeka entegrasyonuna kadar mimari pratiğin evrimini inceleyeceğiz.

*Katılımcıların yanlarında bilgisayar getirmeleri ve Midjourney hesaplarının bulunması gerekmektedir.

Kayıt formu için tıklayınız.