"Yaratıcı Kodlamadan Yapay Zekâya: Soyut Görsellerden Mimari Tasarıma" ATÖLYE ÇALIŞMASI

"Yaratıcı Kodlamadan Yapay Zekâya: Soyut Görsellerden Mimari Tasarıma" ATÖLYE ÇALIŞMASI

TARİH: 05 Aralık 2024


14 ARALIK 2024, 13:00-17:00, İZMİR MİMARLIK MERKEZİ

Eğitmenler:Mehmet Sadık Aksu (⁠Yaratıcı Kodlama) & Kaan Bingöl (Yapay Zekâ ile Görüntü İşleme)

Yaratıcı kodlama ile soyut görseller üreterek bunları yapay zeka araçlarıyla mimari konsept tasarımlarına dönüştürmeyi keşfedin! Bu workshop, dijital sanat ve yapay zekâ teknolojileri arasında yaratıcı bir köprü kurarak, soyut grafiklerin mimari bir dilde nasıl yeniden yorumlanabileceğini ele alıyor. Katılımcılar, yaratıcı kodlama ve yapay zekâ uygulamalarıyla özgün ve yenilikçi tasarımlar üretmeyi deneyimlerken, hem dijital sanat ve yapay zekâ teknolojileri arasındaki bu ilham verici ilişkiyi keşfedip, hem de teknik becerilerini geliştirecekler.

Katılımcılar ne öğrenecekler?

•⁠ ⁠Temel yaratıcı kodlama teknikleriyle soyut grafikler oluşturma

•⁠ ⁠Yapay zekâ modelleriyle grafiklerin yorumlanması ve geliştirilmesi

•⁠ ⁠Görselden konsepte dönüşüm sürecinin yaratıcı adımları

•⁠ ⁠Mimari tasarım odaklı yapay zekâ uygulamalarında stratejik yaklaşımlar

Workshop Süreci:

1.⁠ ⁠Yaratıcı Kodlama:

M. Sadık Aksu’nun yönlendirmesiyle, katılımcılar basit fonksiyonlar, döngüler ve koşullar gibi kodlama temellerini eğlenceli bir şekilde öğrenerek soyut görseller oluşturacaklar. Elde edilen görseller, basit leke çalışmalarından soyut sanatsal kompozisyonlara uzanan bir çeşitlilikte olacak.

2.⁠ ⁠Yapay Zekâ ile Görüntü İşleme:

Kaan Bingöl’ün rehberliğinde, yaratıcı kodlamadan elde edilen görseller bir yapay zekâ modeline girdi olarak kullanılacak. Girdiler, uygun promptlarla desteklenerek mimari render ve konsept tasarımlarına dönüştürülecek.

Eğitmenler Hakkında:

Mehmet Sadık Aksu 2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olmuştur. Mimarlık alanında çeşitli deneyimler edindikten sonra, 2019 yılında dijital sanat ve yaratıcı kodlama alanına yönelmiştir. Sanat, mimarlık ve teknolojiyi birleştirdiği projelerini, web3’teki dijital kimliği “xnmtrc” ile uluslararası jeneratif ve dijital sanat platformlarında sergilemektedir. Yaratıcı süreçlerinde yapay zekâyı da aktif olarak kullanarak, yüksek lisans çalışmalarını sentetik verinin mimari yapay zekâ modellerinin eğitiminde kullanılması üzerine sürdürmektedir.

Kaan Bingöl 2017 yılında Atılım Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun olmuş, 2019 yılında ise Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölümü Yüksek Lisans programını başarıyla tamamlamıştır. Yapay zekâ ve mimarlık alanında akademik çalışmalarına devam eden Bingöl, 2020 yılında Dijital İnovasyon ve Yapı Teknolojileri A.Ş.’yi kurarak ticari faaliyetlere başlamıştır. Son dört yıldır yapay zekâ ve mimarlık sektörlerinde uzmanlaşmış bir şekilde profesyonel çalışmalarını sürdürmektedir.

Katılımcılardan Beklentiler:

•⁠ ⁠Dizüstü bilgisayarlarını getirmeleri

•⁠ ⁠Temel düzeyde bilgisayar kullanım becerilerine sahip olmaları

Kontenjan: 20 kişi

Kayıt içinodadayazvakti@izmimod.org.tr e-posta adresine ad-soyad, kurum (okul/ofis/şirket) ve iletişim bilgilerinizi (telefon ve mail) en geç 13.12.2024 Cuma gününe kadar bildirmeniz rica olunur.