Nöbet Masasındayız!

Nöbet Masasındayız!

TARİH: 08 Kasım 2022

NÖBET MASASINDAYIZ!


25 Nisan 2022 günü karara varılan Gezi Davası'nda TMMOB örgütlülüğünden üç arkadaşımız; mimarlar odamızdan Mücella Yapıcı, mimarlar odası avukatı Can Atalay ve şehir plancıları odası eski başkanı Tayfun Kahraman 18 yıl hapis cezası ile tutuklandılar. Son duruşmanın ertesi gününde alınan bir karar ile gezi nöbetlerimiz başlamıştır. Gezi nöbetinin amacı tutuklanan arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek ve bu hukuksuzluğa karşı durmak içindir. Arkadaşlarımız, görevlerini yaparak kamusal alanı savunmuşlardır ve buna rağmen tutuklanmışlar, özgürlüklerinden mahrum bırakılmışlardır. Gezi nöbetimiz, arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşana kadar devam edecektir.

İzmir, İstanbul ve Ankara’da her gün tutulan nöbet, TMMOB örgütlülüğü içinde meslek odaları tarafından sahiplenilmiştir. Meslek odaları adına temsilciler, yapılan hukuksuzluğa karşı duruşlarını anı defterlerine yazarak ve nöbet alanından arkadaşlarımıza selamlarını ileterek yapmaktadırlar. Arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz. Biz kazanacağız, Gezi kazanacak!

Hepimiz gezideydik, hepimiz gezi masasında olmaya devam ederek kararlılığımızı sürdüreceğiz.

8 Kasım 2022 Salı günü, nöbet masası görevi Mimarlar Odası İzmir Şubesi’ndedir. Nöbetimizin 197. gününde şarkıları, sohbetleri ile destek vermek isteyen tüm meslektaşlarımızı saat 18.00-20.00 arası şube binamız önündeki nöbet masamıza bekliyoruz.