Mimarlık Maratonu - Sunumlar Serisi - 5

Mimarlık Maratonu - Sunumlar Serisi - 5

TARİH: 27 Ekim 2021

Mimarlık Maratonu – Sunumlar Serisi - 5

Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nin gelenekselleşen "Mimarlık Maratonu – Sunumlar Serisi" etkinliği; kamuoyunda mimarlık bilincinin yaratılması ve nitelikli projelerin halka ulaştırılması, mimarın ve nitelikli mimarinin ulaşılabilir olduğunun halka aşılanması hedefi ile gerçekleşecektir.

Bu doğrultuda ‘’Mimarlık Maratonu’’na diğer meslek odaları, belediyeler ve basın gibi kurumsal birimlerle beraber, etkinliğin sosyal medya, youtube gibi kanallarla yayınlanması, kamuoyu oluşturulması hedeflenmektedir. Böylelikle mimarın ve yaptığı eserlerin öneminin daha büyük bir kitleye ulaştırılmasıyla, nitelikli mimarinin özendirilmesi sağlanacaktır.

Bu hedefe ulaşmak için ‘’Mimarlık Maratonu’’na katılan projeler sunum sonrasında kamuoyunda tanıtılması yönünde çalışmalar yapılacaktır.

Katılımın artırılması ve daha çok mimara ulaşılabilmesi için Maraton’a katılım koşulları olabildiğince esnektir. Bu doğrultuda TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve bağlı temsilciliklere kayıtlı, aidatlarını ödemiş tüm üyelerimiz bu etkinliğe katılabilir. Mimarlık Maratonu’nda yer alacak olan mimarlar; katılmış oldukları yarışma projelerini, yapmış oldukları mimari & iç mimari projelerini, tasarım, uygulama, şantiye süreçleri vb. tüm deneyimlerini herhangi bir kısıtlama olmadan verilen sürede sunabileceklerdir.

Sunum formatı konusunda mimarlar tamamen özgürdür. Ancak, sunum süresi 10 dakika olup bu süre aşılmayacaktır.

Sunumlar sonrasında soru – yanıt ile devam edilecektir.

Katılım formu ve ön sunumlar 05.11.2021 tarihine kadarinfo@izmimod.org.tr adresine “Mimarlık Maratonu - 5” konu başlığı ile mail atılmalıdır.

Sunum tarihleri talepler doğrultusunda mümkün olan en kısa sürede açıklanacaktır.


KATILIM FORMU