Kervansaray Yaz Okulu 2024 - Katılımcı ve Sürdürülebilir Restorasyon

Kervansaray Yaz Okulu 2024 - Katılımcı ve Sürdürülebilir Restorasyon

TARİH: 02 Temmuz 2024

Yaz Okulu

6 Temmuz-6 Ağustos 2024 tarihleri arasında Ferizler, Bergama, İzmir, Türkiye’de “Kervansaray Yaz Okulu 2024 - Katılımcı ve Sürdürülebilir Restorasyon”u gerçekleştirilecek.

Kervansaray Yaz Okulu 2024, üçüncü edisyonu için Ferizler Köyü'ne geri dönüyor. Depo Pergamon Atölyelerinin işbirliğine dayalı restorasyon felsefesini takip eden Kervansaray Yaz Okulu 2024, döngüsel sürdürülebilirlik ilkesine dayalı kırsal mimari için yeni bir ekolojik restorasyon modelini teşvik etmeye çalışacak: Güneş, Su, Toprak, Saman, Gübre ve Ahşap. Önceden var olan binaların korunmasını tamamlamak için doğal malzemeler ve teknikler, çağdaş malzemeler ve inşaat yöntemleriyle uyum içinde kullanılacaktır. Tüm çalışmalar öğrenciler tarafından yürütülecek, ancak yerel mimari ve yapı teknikleri konusunda uzman akademisyenler ve uzmanlar tarafından denetlenecektir.

Kervansaray Yaz Okulu 2024, ekolojik restorasyon ve yerel mimari ile ilgilenen herkese ve özellikle ofis veya şantiye stajı yapmak isteyen öğrencilere açıktır. Yaz okulu sırasında kullanılacak dil ağırlıklı olarak Türkçe olacaktır, bu nedenle bu dili kullanmada temel beceriler önemle tavsiye edilir. Etkinlikler sırasında İngilizce, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca ve Arapça da kullanılabilecektir. Her gün geliştirilecek ana faaliyetler için temel inşaat bilgisi ve marangozluk becerileri gereklidir. Ayrıca yeterli düzeyde el çizimi ve fotoğraf çekimi de tavsiye edilmektedir. Tüm katılımcılar ve eğitmenler kamp alanında birlikte kalacaktır, bu nedenle başvuru sahiplerinin kamp becerilerini geliştirmeye ilgi duymaları gerekmektedir. Akdeniz mutfağına ilgi duymak ve yeni tarifler öğrenmeye hevesli olmak önemlidir.