“DEPREMLE YAŞAM SEMPOZYUMU” Gerçekleşti

“DEPREMLE YAŞAM SEMPOZYUMU” Gerçekleşti

TARİH: 11 Aralık 2023

“DEPREMLE YAŞAM SEMPOZYUMU” Gerçekleşti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi, TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubeleri işbirliğiyle 8 Aralık 2023 Cuma günü 9.30-17.00 saatleri arasında İzmir Mimarlık Merkezi’nde “Depremle Yaşam Sempozyumu” gerçekleşti.



İzmir Kent Konseyi’ne bağlı Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu ile Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği koordinasyonunda gerçekleştirilen sempozyum, Ali Ekinci (İzmir Kent Konseyi Kentsel Dönüşüm Çalışma Grubu Kolaylaştırıcısı)’nin, İlker Kahraman (Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı)’ın ve Nilay Kökkılınç (İzmir Kent Konseyi Başkanı)’ın açılış konuşmaları ile başladı.


Şükran Nurlu (İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı)’nun “İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet Yönetimi” sunumu ile devam eden etkinlik, “Deprem ve Yaşam” başlıklı açılış oturumu N. Doğan Albayrak moderatörlüğü ve Zeydan Karalar (Adana Büyükşehir Belediye Başkanı)’ın katılımıyla tamamlandı.


“Ansızın Gelen Yıkımlar” konulu oturum Yüksek Mühendis, Mimar Ali Ekinci moderatörlüğünde Prof. Dr. İskender Sayek (Arsuz Kent Konseyi Başkanı), İshak Memişoğlu (Mimarlar Odası Samsun Önceki Dönem Şube Başkanı), Haşmet Biçer (Adana Kent Konseyi Başkanı) sunumları ile sonlandı.


Öğleden sonra devam eden sempozyum; Jeoloji Mühendisi Koray Önalan (Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı)’ın, Mimar Şeref Aldemir’in ve Dr. Sosyolog Buket Yılmaz’ın “Acılarımızı Paylaşan Var Mı?” tematik sunumlarıyla başladı.


Ardından, Prof. Dr. Zafer Akçığ moderatörlüğünde Sevgi Kıldiş (Mimarlar Odası İzmir Şubesi), Nilgün Atabay (İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi), Yusuf Ekici (Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi) ve Jeoloji Yüksek Mühendisi Hüseyin Uytun (Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi) katılımı ve sunumlarıyla “Meslek Odaları ve Deprem-Sel-Yangın” üzerine yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.


Sempozyumun son oturumu olan “Değerlendirme Oturumu” N. Doğan Albayrak moderatörlüğünde katılımcılardan gelen soru-cevap bölümüyle tamamlandı.


İşbirlikçilerimize, konuşmacılarımıza ve katılımcılarımıza çok teşekkür ederiz.