ArchiDynamics Semineri İzmir Mimarlık Merkezi'nde Gerçekleşti

ArchiDynamics Semineri İzmir Mimarlık Merkezi'nde Gerçekleşti

TARİH: 07 Eylül 2021

Dr. İlker KARADAĞ'ın sunumuyla 7 Eylül Salı günü saat 18.30'da İzmir Mimarlık Merkezi'nde ArchiDynamics Semineri gerçekleşti.

ArchiDynamics

ArchiDynamics rüzgâr, güneş ışınımı, gün ışığı, yangın simülasyonlarına imkân veren ve mimarlık pratiğini referans alan yenilikçi bir yazılımdır. İklim datası veri tabanı ve analiz modülü barındırmasının yanı sıra erişilebilir tüm bina/topografya geometrilerini de küresel ölçekte çekebilmektedir. Mimarlar tarafından içgüdüsel olarak dahi kullanılabilecek bir ara yüze sahiptir ve yaygın olarak kullanılan tüm CAD yazılımlarından da geometri çekebilmektedir. Rüzgâr analizi özelinde Rhinoceros/Grasshopper parametrik tasarım ortamına da entegre olarak çalışabilmektedir.

Dr. İlker KARADAĞ


Mimarlık lisans derecesini aldıktan sonra (2010), aynı yıl ODTÜ mimarlık bölümü yapı bilimleri programında yüksek lisansa başladı. Lisansüstü öğrenimine 2011 yılından itibaren aynı programda araştırma görevlisi olarak devam etti. 2014 yılında İTÜ mimarlık fakültesi yapı bilimleri programında doktora öğrenimine başladı ve Yapı Fiziği ve Çevre Kontrolü Kürsüsünde araştırma görevlisi olarak bulundu. 2019 yılında tamamladığı doktora tezi kapsamında artırılmış gerçeklik ortamında rüzgâr analizlerine imkân veren ArchPLUS adlı yazılımı geliştirdi. Sürdürülebilir mimari ve yapay zekâ alanında çok sayıda makale ve bildiri üretti. Doktora sonrasında uluslararası düzeyde yaygın kullanıma ulaşan ArchiDynamics yazılımını geliştirdi. Çalışma alanları arasında enerji etkin tasarım, bina aerodinamiği, mikroişlemcilerin mimaride kullanımı, 3B üretim teknolojileri ve yapay zekâ bulunmaktadır.